Update installeren
Assistent kan bij het opstarten controleren of een update beschikbaar is en die dan volledig automatisch downloaden en installeren. Om die functie te activeren ga je (in Assistent) naar Help, Over Assistent en zet je het vinkje onderaan het scherm aan. Bij de eerstvolgende keer opstarten zal Assistent controleren of een nieuwe versie klaar staat (lees ook het stukje hieronder over het ophalen van een update indien je werkt met Windows Vista of hoger).

Het is wél zaak met deze functie zorgvuldig om te gaan. Het gaat natuurlijk helemaal mis indien een andere gebruiker halverwege de updateprocedure inlogt - de database kan dan fors beschadigd raken.

Zorg er dus altijd voor dat je een recente backup hebt én dat niemand kan inloggen terwijl de update bezig is.

Hou er bovendien rekening mee dat je moet zijn ingelogd met administrator-rechten - het updateprogramma kan anders de benodigde bestanden niet vervangen en je programma zal niet meer opstarten.

Update binnenhalen onder Windows Vista of hoger
Indien je gewend bent de Assistent-updates binnen te halen met de automatische updatefunctie zal je merken dat die onder Vista of hifer niet probleemloos werkt. Als je de vraag bij het opstarten met "Ja" beantwoordt gebeurt er... helemaal niets. Dat wordt veroorzaakt door de strengere beveiliging die is ingebouwd.

Om de update onder Windows 7 of hoger binnen te halen heb je de keuze uit twee mogelijkheden:

- Start Assistent als administrator. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en kies voor "Als administrator starten". Daarna verloopt alles zoals het hoort.

- Het programma AutoUpdate handmatig starten. Ga naar de map waarin Assistent is geďnstalleerd en dubbelklik op AutoUpdate.exe - daarna verloopt alles zoals het hoort.(c) 2018 - Assistent automatisering BV